Első Időutazás Magyarországra: Az Éttermi Kalandok Legnépszerűbb Városai

Intenzív történelemű ország, a kultúra drámai összefolyásával, klasszikus építészettel, termálfürdőkkel, régi középkor előtti és utáni romokkal teli. Magyarország közép-európai közepén van, ahol a fenséges Duna folyik át rajta.

Önmagában különc ország, hogy a régi magyar származású emberek olyan nemzeti nyelvet beszélnek, amely nem kapcsolódik szomszédos szomszédaihoz, de elég közel van az Urál-hegységtől keletre élő túlélő fajhoz.

A hosszú és mély történelem, a bejáratott kultúra gyanú nélkül elárasztja még egy tapasztalt utazót is. Mit ért az elme, mit lát a szem, az ízlelőbimbók kellemesen érzékelnek-e?

A legjobb magyar ételek és eredete.

Egy könnyű séta után a városi Budapest utcáin, az emésztési feltöltődés meglátogatása megérdemli a sok helyi étterem egyikét, mint például az Eker Torok Etterem. Egy idegen nyelvű, idegen nyelvű országban az első falatozás előtt a legjobb tudni, hogy milyen ízletes ételeket kínálnak.

Gulyás (gulyás)

Magyarország egész területén a legnépszerűbb étel, a gulyás ugyanolyan régi, mint maga az ország, de lehet, hogy még idősebb is. A magyar név (gulyás) a régi időkben eredetet jelző pásztorra utal.

Hagyományosan nyílt tűzön vízforralóban főzve vörös húsból készült leves vagy pörkölt – vörös hús, amely általában marhahús, zöldségdíszítéssel, például sárgarépával, burgonyával és néha zöldbabbal, amely kevésbé sűrű városokban található.

Minden bizonnyal magyar védjegy, ha bőséges kötés paprikát keverünk az étel ízesítéséhez. Ez a fűszer nem kizárólagos a gulyás esetében, mivel más magyarországi ételek paprikát is tartalmaznak.

Eredet

Ez nagyon népszerű Magyarországon minden zugában, és mint ilyen számtalan variáció létezik. A marhahús lehet borjúhús vagy más helyeken sertéshús. A paprika néhol nagyon forró lehet, máshol édes.

A gulyás eredetének nem nevezhető konkrét hely. Korából és nevéből a pásztorok egy adott időpontban kerülhettek elő a felvidékről.

Halászleves (halaszle)

Édesvízi halak az egyetlen forrása ennek az ételnek, amelyet az egész Magyarország folyói és tavai fognak. Alapvetően ez az étel többféle változatban kapható, de a két legismertebb a bajai és a szegedi recept.

A halászlevet ala Baja tésztával sűrűn készítik, és elsősorban a pontyot használják fő összetevőként. A halászleves ala Szeged négy különböző halat tartalmaz, lassan, keverés nélkül főzve.

Eredet. Baja egy kisváros, Budapesttől délre, a főváros mindössze két százaléka. Szeged Budapesttől délre, a főváros lakosságának mintegy tíz százalékával is város.

E két hely bármelyikébe utazva végigviheti Magyarország festői látványosságait. Baja csendes és rusztikus, míg Szeged az emberiségtől nyüzsgő kis város.

Fried Langos

Ez az étel Magyarországon gyakorlatilag mindenhol megtalálható, utcai szekerekben, árusokban, kis üzletekben és még éttermekben is kapható. Ez a korának megfelelő gulyásfutást eredményezhet, mivel ez egy Magyarországon idősebb időre vezethető vissza.

Népszerűségénél fogva a magyarok számára ez a hagyományos viteldíj; bár a hasonlóság megtalálható többek között a görög, a román és a Török ​​konyhában. A népszerűség sokféleséget terem, de alapja és közös nevezője az, hogy lapított, rántott kenyér.

Az öntetek megmutatják a különbséget, mivel a következő kiegészítők közül kettő vagy több lehet: sajt, fokhagyma, hagyma, sonka, tejföl, burgonya vagy kolbász. A magyarok ezt a csupasz kenyér jobb alternatívájaként kezelik, a langos pedig édes pár lehet a leveshez, például a Halászleveshez.

Eredet

Mivel régi és bárhol megtalálható Magyarországon, eredetét nehéz pontosan meghatározni. Ez az étel a szomszédos országokban is létezik, például Szlovákiában és Horvátországban. Langos a nomád törzsek letelepedése során keletkezhetett a Kárpát-medencében.

Ránézésre

A cikkben szereplő ételek felsorolása részben csak a magyar konyha tágabb választékát reprezentálja. Alaposabb és kimerítőbb felsorolás vagy receptek hiányában javasoljuk az olvasónak, hogy keresse fel a megfelelő weboldalakat, vagy keresse fel a megfelelő weboldalakat.

Category: Étterem