Érdekes Apróságok A Híres Magyar Kolbászról

Az ókori magyarok hódító kalandjai során szárított húst – marhahúst, borjúhúst vagy sertéshúst – hoztak magukkal az egyszerű és gyors főzéshez, minthogy tisztességes játékot kell találniuk a dombokon és az erdőben. Ez a módszer időigényes lenne, mivel meg kellett keresniük, megölniük, meg kell nyúzniuk és felaprítaniuk az állatot, mielőtt még főzni kezdhettek volna.

Ez oda vezetett, hogy a húst nem sóval kell tartani a nap alatt. Különösen ízletes hagymával, összehasonlítva más Európai országtermékekkel, és kiváló minőségű paprikával, akkor Magyarországon elkezdődtek a kísérletek.

Elfogadott kolbász jött létre, bár senki sem tudta pontosan, mikor. A keverék további finomítása és a tartósítási módszer végül egy kiváló füstölt kolbász létrehozásához vezetett.

Jelenleg a magyar kolbász gyakorlatilag a világ minden országában megtalálható. E kolbászok többsége valójában nem magyarországi, hanem helyben van feldolgozva utánzott összetevők listájával.

Ezen utánzott magyar kolbászok némelyikének még rossz íze is lehet, vagy akár elég közeli íze is lehet az öröm megalapozásának. De a hagymával nem hűen hasonlóak csak Magyarországon, és Magyarország paprikája csak Magyarországon. Egyik sem lehet egyenlő.

Ahhoz, hogy vallásosan betartsuk a címet, meg fogjuk találni és felfedezzük az érdekes tények apró apróságait, amelyek az egyik világhírű ételt, a magyar kolbászt övezik.

NINCS csak egy.

Helyesen olvastad. Csak nincs egy magyar kolbász egész Magyarországon. Hatalmas számú különféle kolbász létezik, ahol minden régióban lehet egy vagy kettő, vagy akár három, különböző ízű és állagú recept. [1]

Van zsír és van vékony; rövid és hosszú; vastag és keskeny, mint a toll. Szólókban vagy párokban vagy féltucatban is kaphatók. A lényeg az; mindenféle formában és méretben kapható. Az ízlésnek azonban egyéni preferenciák szerint kell történnie.

Örüljetek az utánzóknak! Az Ön hozzávalóival készített receptje nagyon hasonlíthat az egyik magyar régió egyik autentikus magyar kolbászához. Van mégis magyar hagymád? A paprikád magyarországi? Hhhmmm…

Magyar nőtt és feldolgozott.

Ezt már ebben a cikkben korán megállapították, így a nyilatkozatnak rendben kell lennie. A magyarok valóban helyben termesztett és feldolgozott alapanyagokat használnak kolbászukhoz. Ezek az összetevők a helyben termesztett hagyma és a helyben feldolgozott paprika. Hazafiasak.

Magyarországon azonban nem minden kolbászkészítő használja a helyi hagymát, de bizonyossággal mindannyian értékelik a kolbászban a magyar paprika értékét. A fűszer, amely a kolbászkészítés révén Magyarország javára fordította az áradatot.

Valójában a Magyarországon kívül élő magyarok, akik véletlenül tudják, hogyan kell kolbászt készíteni, soha nem tesznek kompromisszumot a paprikán; magyar paprikának kell lennie és kell, legyen az Afrikában, Amerikában, Kínában vagy Oroszországban.

Dip to Differ

A macskaszup vagy a ketchup, a szósz és a majoné a mindenütt előforduló név, amely az egész világegyetemben megmártózik. (Nem tudok a Marsról, úgy tűnik, senki nincs odakinn.) A MacDonald’s-nak, a KFC-nek és a banda minden tagjának köszönhetően ezek a dipek ma minden háztartásban szükségesek.

Magyarország a transznacionális gyorsétteremláncok részarányával könyörög, hogy különbözzen a sajátjától. Amikor a viszketési vágy valóban viszket, a kolbász bevált partnere a hagyományos tejfölös és tormás szósz lenne.

A hagyomány kipróbálta és a hagyomány bebizonyította; mit kellene még mondani? Mellékképül: a magyar kolbásznak önmagában nincs szüksége mártásra, ízletes és önmagában is kielégítő. Ha meg akarja spórolni a merítéssel járó kiadásokat, köszörülje a torkát és a nyelvét köménymaggal; a frissen szárított fajta, ne feledje.

Teremt a riválisnak

Az evolúcióval együtt jön az innováció. Magyarország minden évben versenyt folytat a kolbászkészítés jobb receptjéért, mint az előző évben. Ez nem egyszer történik meg országos szinten, hanem többször regionális szinten, évente.

Ez nagyon jól vezethet valamihez, ami végső soron jobb, mint az előző legjobb, de ez mumushoz is vezethet.

Végül.

Hosszú története során Magyarország nagyon remek kulináris terméket adott a világnak. Örökség, amire büszke, hogy mások rosszul lemásolják, és ami még évekig fennmarad. Ezt azonban nem találja meg a budapesti Elelem Etteremben.

Éhes?

Forrás: [1] https://zserbo.com/meat-dishes/how-to-make-hungarian-sausage/

Category: Gyorsétterem árak