Mi A Magyarországi Felvétel Az Amerikai Konyhára?

Az Amerikai konyha valószínűleg az ország egyik legnagyobb exportcikke, mivel világszerte széles körben elterjedt olyan nemzetközi gyorsétteremláncokon keresztül, mint a McDonald’s és a Burger King. Nem számít, hogy a világ melyik részén jársz, nagyon jó esély van arra, hogy találsz egy amerikai ételeket kínáló éttermet.

Ez még Magyarországon is igaz. Valójában nem csak ezek az importált gyorséttermi márkák szolgálják fel az amerikai ételeket. Rengeteg más figyelemre méltó amerikai témájú vendéglő található Budapesten, amelyeket a helyiek, a turisták és a külföldiek is élvezni fognak. Íme néhány, amit érdemes megnézni.

Sok Burger Hely

Mint sok más városban a világon, Budapesten is sok hamburgerhely ad otthont. Bár a hamburgerek nem szigorúan amerikaiak, mégis népszerűsítik őket, így az étel ma már gyakorlatilag reprezentálja a konyhájukat.

Számos budapesti burgerfoltot amerikai konyhaként forgalmaznak, de vannak olyanok is, akik a saját kedvükre csavarják a közkedvelt klasszikus szendvicset. A Buddies Burger remek példa a kettő keverékére, különösen a híres BBQ hamburgerükkel, amelyet Dr. Pepperrel ízesítenek.

I55 Amerikai Bár és Étterem

Ahogy a neve is mutatja, az I55 amerikai témájú bár és étterem. Az Egyesült Államokban úgynevezett sportbárok után divatos. Ezek olyan éttermek, ahol az egész étterem síkképernyős tévéiben sporteseményeket játszanak, és mindenhol különféle sportáruk és emléktárgyak vannak szórva.

Sokan az I55-ös látogatást úgy írják le, mint valami hasonló az amerikai látogatáshoz. Kombinálva olyan étlapokkal, mint a hamburgerek és a grillek, ez a hely izgalmas amerikai élményt kínálhat a főváros elhagyása nélkül.

Tölcsibe

Az amerikai ételek másik érdekes felvétele a Tölcsibe. Fő ajánlatuk a gofri és a csirkekúp, amelyet az USA-ban népszerű gofri és csirkeételek ihlettek. Ennek a vendéglőnek a kínálata azonban még mindig nagyon különbözik attól, amit az amerikaiak élveznek, mivel ezt kéznélebb formátumban mutatják be.

Ahelyett, hogy gofrit és sült csirkét tálalt volna fel, Tölcsibe újragondolta a párosítást, hogy könnyebben élvezhesse útközben. A gofrit csomagolássá változtatták, és a sült csirkét könnyebben fogyaszthatták úgy, hogy apró falatokra vágták őket. Ezek lehetővé tették, hogy az étkezde egy új, izgalmas lehetőséget teremtsen a street food számára, amely kifejezetten magyar, de bizonyos értelemben mégis amerikai.

Érdekes koncepciójukkal Tölcsibe 2017-ben elnyerte a Magyar Street Food Awards díjat. Vegetáriánus alternatívát is kínálnak, így továbbra is mindenki élvezheti egyedi különlegességét.

Leroy Café

A Leroy Café egy népszerű étteremlánc Budapesten, amely ételek széles választékát kínálja, beleértve az amerikai ételeket is. Ez nem annyira szigorúan amerikai témájú, mint a fent felsorolt ​​többi, főleg, hogy helyszínei eléggé választékos belső kialakításúak. De hogy igazságos legyek, mi az amerikaiabb, mint az elemek és a kultúrák keveréke, nem igaz?

Mivel az Egyesült Államok a világ minden tájáról származó kultúrák olvasztótégelye, ázsiai-buddhai stílusú belső terei, különféle helyek különféle ételeivel keverve, pontosan bemutathatják az amerikai kultúrát.

Category: Gyorsétterem árak