Mi Az A Palatschinke, És Hogyan Lehet Ilyet Készíteni?

A palatschinke az, ami Magyarország palacsintája lenne. Ezek nagyon vékony palacsinta, amelyet feltekercselnek és megszórnak fehér cukorral. Bizonyos szempontból nagyon hasonlítanak a francia palacsintához.

A palatschinke vagy palacsinta más szláv országokban is ismert, mint Bosznia, Horvátország, Cseh Köztársaság és Bulgária. A palatsinca alakja miatt tulajdonképpen a latin placenta szóból származik. A francia palacsinták fő különbsége az, hogy a tésztát azonnal meg lehet főzni, ellentétben azzal, hogy a francia palacsintáknak több időre van szükségük a pihenéshez.

A hagyományos palatschinkennek barackra vagy eper töltelékre van szüksége, és snackként vagy desszertként szolgál. A cukrász cukora megköveteli, hogy megfelelő palatschinke legyen, de ennek elhagyása életképessé teszi ebédet vagy vacsorát. A palatschinke egyéb népszerű töltelékei a csokoládé, a mandula, az aszalt gyümölcsök, a sajt vagy a mazsola.

A palatschinke egyes változatai halmokban vannak, ahelyett, hogy töltelékkel hengerelnék őket. Ezeknek a veremeknek különféle lekvár van rétegezve. A palatschinke halmokat kemencébe helyezzük, hogy végig főttek és melegek legyenek.

Az 1958-as brüsszeli világkiállítás során a palatschinke vacsorafajtáját találták ki. A Hortobagyi palacsinta borjúhússal, sült hagymával, gombával és csirkével van tele. Ez úgy történik, hogy a feltekert palatschinket egymásra rakják, vagy félbe hajtják. Ezután kemencében sütik, és friss petrezselyemmel tálalják. Viccesen a Hortobagyi palacsinta szinte olyan, mint egy krepp Burger King szabványokban.

A Palatschinke különféle töltelékeket tartalmazhat, a gyümölcstől kezdve a sósabb lehetőségekig, mint a hús és a csirke, az ala Subway szendvicskészítés. A palatschinke elkészítése egyszerű és csak néhány összetevőt igényel. A Palatschinkének a következőkre van szüksége:

  • Finomliszt
  • Tej
  • Szódabikarbóna
  • Olaj
  • Tojássárgája
  • Cukor
  • Vanília
  • Citrom

A magyar palacsinta néhány változata más összetevőket igényel, például sajtot és porcukrot. A valóságban a palatschinkének csak a sima lisztre és a tojássárgájára van szüksége kötőanyagként. A magyar palacsinta abban különbözik a francia palacsintától, hogy ezeket az ételeket megsütik, és nem helyezik forró tányérra. Míg a készítmény változó, a cél egy majdnem papírból vékony palacsinta beszerzése.

A Palatschinke Főzéséhez Kövesse Az Alábbi Lépéseket:

Keverje össze a tejet, a tojást és a citromlevet. A keveréknek elég folyósnak kell lennie ahhoz, hogy a liszt könnyen belekeverhető legyen.

Tegye a cukrot, a lisztet, a szódabikarbónát és a vanília kivonatot. Keverjük simára.

Kenje meg a serpenyő alját vagy növényi olajjal, vagy vajjal, majd vigyen fel egy kis mennyiséget arra, hogy az egész területet egyenletesen ellepje. Tegyen még több tésztát, ha lyukak keletkeznek.

Enyhén barnítsa meg mindkét oldalát, mielőtt megfordítja.

Nagyon könnyen elkészíthető reggeli. De a palatschinke nem csak a reggelire korlátozódik. A palatschinke alakja lehetővé teszi a tekercselését, és olyan töltelékekkel rendelkezik, mint a gyümölcs, a zöldség vagy a hús. Ha ez utóbbit beleteszi egy palatschinke-be, az egy olyan vacsoraétel finom részévé válik, mint a gulyás vagy a porkolt.

Ezek a lépések nem feltétlenül a palatschinke főzésének eredeti vagy eredeti módszerei. A magyarok egy része inkább vaj helyett étolajat használ, és a citromlevet vagy a vanília kivonatot teljesen kihagyhatja.

Category: Gyorskaják