A Nordsee nem a tipikus Gyorsétteremlánc

A világ legnagyobb részén a tenger gyümölcseire összpontosító gyorsétteremlánc nem valami általános. Valójában a Wikipedia csak 10 tengeri gyorsétteremláncot sorol fel, ezért érthető, ha egyes emberek még soha nem hallottak erről a koncepcióról. Ha azonban Európa bizonyos részeiből származik, akkor a koncepció nem lehet túl idegen az Ön számára, mivel a Nordsee már néhány évtizede működik.

A Németországból érkező Nordsee népszerű gyorsétteremlánc, amely elsősorban tengeri ételeket kínál. Halat és chipset, krumplit és különféle halfilé szendvicseket kínálnak hamburger, szendvics és csomagolás formájában. A szendvicseket kínáló más gyorsétteremekkel ellentétben azonban étlapjukon sushi és friss tenger gyümölcsei szerepelnek.

Azok számára, akik nem szokták, hogy a tenger gyümölcsei ilyen könnyen elérhetőek legyenek, a Nordsee mögött álló koncepció nagyon új. A legtöbb ember számára a tenger gyümölcseit nem lehet gyorsan megszerezni, hacsak nem hal és chips. Ez a márka mindannyiunk tévedését bizonyítja.

De eltekintve attól, hogy a tenger gyümölcsei szerepelnek az étlapján, mennyiben különbözik a Nordsee attól a gyorsétteremtől, amelyet a legtöbbünk megszokott? Íme néhány pont, amely napvilágot fog világossá tenni.

Bizonyíthatják, hogy a gyorsétterem nem csupán hamburger és sült étel lehet.

A világ legtöbb részén a gyorsétterem csak sült ételeket és marhahamburgereket jelent, így a Nordsee tenger gyümölcsei koncepciója könnyen megzavarhatja a sok piacon kialakult elképzelést.

A dolgokat érdekesebbé teszi az a tény, hogy ez a lánc nem csak sült ételeket kínál, mint ami a gyorséttermeknél szokásos. Nyers sushit és salátákat, valamint füstölt ételeket is kínálnak, rengeteg különféle cikket kínálva a gyorsétkezdék számára.

Kialakultak abból, amik most vannak.

A Nordsee az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor egy vállalkozói csoport úgy döntött, hogy tenger gyümölcseit szállítja az Északi-tengertől a lehető legtöbb szárazföldi területre. Hamarosan kibővítették tevékenységüket az éttermek közvetlen ellátásával, amíg úgy döntöttek, hogy saját üzleteket hoznak létre, amelyek a nyers tengeri termékek mellett a fogásukból származó tényleges ételeket értékesítik.

A kezdetben Nordsee Quick néven ismert műveletek nagy sikert arattak, és mindössze 2 év alatt 300 üzletet tudtak megnyitni. Kiváló minőségű ételeket garantáltak, mivel összetevőik közvetlenül a saját halászataikból származnak.

Az 1990-es évek végén azonban úgy döntöttek, hogy ésszerűsítik tevékenységüket és értékesítik halászterületüket. Ehelyett az élelmiszerek értékesítésére összpontosítottak, és ez tökéletesíti a mai koncepciót. A gyors kiszolgálásra összpontosítottak azáltal, hogy kisebb és kényelmesebb ételeket kínáltak.

A márka a fenntarthatóságról szól.

A saját alapanyagok beszállításával kapcsolatos tapasztalataik alapján az sem meglepő, hogy a márka a fenntarthatóságról is szól. Gondoskodnak arról, hogy csak a legfelelősségteljesebb és fenntarthatóbb módszerek alapján hozzák létre az összetevőket, így az étkezők békés lelkiismerettel élvezhetik ételeiket.

Manapság nem sok gyorsétterem-lánc rendelkezik hasonló gyakorlattal és olyan egyedi koncepcióval, mint a Nordsee. Ettől ez a lánc meglehetősen érdekes és támogatást érdemel.

Category: Étterem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *