Éhes Magyarországon: Kulináris Kíváncsiság A Gulyásföldön

Valószínűleg ismeri a gulyást, és nem azt, hogy mit jelent, hanem szerencsés, mert megvizsgáljuk, hogyan készül és miért tette híressé ezt az ételt Magyarország (és még néhány dolog).

  1. A gulyás egy leves. Annak ellenére, hogy pörköltnek tűnik, a magyarországi lakosok határozottan állítják, hogy a gulyás leves. Paprikával ízesített hús és zöldség felhasználásával főzik. A fő zöldségkomponens a burgonya, és hozzáadható tészta is. A paprika csak a 16. században volt része a gulyás receptjének. A hagyományos gulyást fűszerezett hússal főzik, amelyet nap szárítanak és juhgyomorból készült zsákokban tárolnak. Ez Magyarország egyik nemzeti étele, és egész Közép-Európában fogyasztják.
  2. A Halaszle (Vagy a halászlé) egy fűszeres paprikás alapú halászlé. Élénkpiros színe és erős paprikaillata jellemzi. A felhasznált hal lehet bármilyen ponty vagy folyami hal. Ez az étel nemcsak Magyarországon, hanem bizonyos német etnikai csoportok körében is népszerű. Ez az egyik pikáns étel, amely eredetileg az európai kontinensen honos. Ha ki akarja próbálni magát ezzel a fűszeres étellel, az Aranyhid Etterem ezt kínálja étlapján.
  3. A Fozelek azért különleges, mert nem felel meg a leves vagy a pörkölt kategóriáinak, hanem alapot adó házi étkezés. A megértés legegyszerűbb módja a zabkása megjelenésének hasonlósága, funkciója azonban az ázsiai országokban a rizs. Közös étkezésnek számítanak, de a magyar konyha újjáéledése azt jelenti, hogy a legtöbb étterem étlapján szerepel. Sajnos, a Nordsee nem rendelkezik (még) ezzel az étlapjukon, de reméljük, hogy utolérik a trendet.
  4. A magyar szarvasgomba vagy somloi galuszka desszert. Piskótatésztából, csokoládészószból készül, tejszínhabbal. Ez a leghíresebb magyar desszert. A somloi név egy 288 méteres dombról származik, ahol a séf lakott és ihletet merített.
  5. Egy másik, Közép-Európában híres étel a porkolt. Az étel hasonló a gulyáshoz, de a hús nem tartalmaz csontokat. Főként sertéshúst vagy marhahúst használnak, és ennek az ételnek a szokásos kiegészítései a hagyma, az édes paprika, a paradicsom, a zöldpaprika, a majoránna és a fokhagyma. A hús helyett a pacal használata a pacalporkolt nevű változat. A porkolt szó Magyarországon sültet jelent.
  6. Egy másik, Magyarországon híres desszertet dobosz torti-nak hívnak (kiejtik dobosh-nak). Abban hasonlít a galuszkára, hogy piskóta, de csokoládé vajkrémmel és karamellel van bevonva. Ezt az ételt Joseph C. Dobosz találta ki, és egy olyan süteményre gondolt, amely hosszabb ideig tart és elkerüli a romlást, ami gyakori probléma volt a hűtés és / vagy a meglévő hűtési technikák hiánya miatt. Könnyen azonosítható, mert kemény karamell réteg jellemzi a torta megőrzésére.
  7. A Kurtoskalacs egy Magyarországon élő erdélyiek által kifejlesztett desszert. A korábbi dátumokban eredetileg csemegének számított, és a magyar ételek részévé vált. Ez a desszert lisztből, cukorból, tejből, vajból, tojásból, élesztőből és sóból készül. A tésztakeveréket kinyújtjuk és egy csonka kúp alakú nyárs köré fonjuk. Ezután szénen pörköljük, és vajmosással addig alkalmazzuk, amíg a felülete aranybarna színűvé nem válik. Ezután addig sütjük, amíg fényes kéreg nem képződik a felületén, és különféle összetevőkkel, például őrölt dióval vagy fahéjjal tölthetjük fel.
  8. A Turos Csusza tésztaalapú étel, amely egyedülállóan jellemző Magyarországon. Ez megegyezik az amerikai mac-and-sajttal, csakhogy ez az étel csodálatos ízű. A túró is különbözik európai társaitól. A túró mellett a ropogós szalonna is adalék. Ha a ropogós szalonna kimarad, az ételt turos teszta-nak hívják, és további porcukor változatosabbá teheti az ízt. Más összetevők keveréke keverhető, például dió vagy mák. Ez az étel rugalmas, mivel különféle ízek elérését teszi lehetővé zöldségek, fűszerek vagy egyéb élelmiszer-összetevők különböző ízei felhasználásával.

Ez csak nyolc az egyedülálló ételek és desszertek közül, amelyeket megkóstolhatunk, ha Magyarországra látogatunk. További ételválasztékért nézze meg a weboldal tetején található többi menüt.

Category: Étterem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *