Pizza kontra Lángos

Lehet, hogy Magyarország nem olyan pizzaőrült, mint sok más európai és közel-keleti ország, de a helyi pizzaipar nem elhanyagolható. Általában a helyiek továbbra is a hagyományos ételeket részesítik előnyben, de a dolgok mindenképpen változnak, különösen a helyi ételek színterének növekedésével.

Az országban növekvő számú nemzetközi pizzalánc, mint a Pizza Hut és a Pizza Eataliano, mindenképpen figyelemre méltó. Azonban az olyan házi láncok és éttermek, mint az Aranyhíd Étterem és a Belli di Mamma is fellendülnek, tovább erősítve ezzel a külföldi étel népszerűségét az országban.

Másrészt megvan a hagyományos lángos. Nem feltétlenül ugyanazok, mint a pizza, de több alapvető összetevőjük van. Kezdetnek ugyanaz a recept a tésztához. Az egyetlen különbség az, hogy a lángos sült és nem sült.

Míg a lángos az Oszmán Birodalom importja, új magasságokba jutott örökbefogadó otthonában. Manapság ezt az ételt szinte minden forgalmas utcában látni fogja gyors harapnivalóként, vagy számos étteremben előételként.

A pizza kétségkívül jelenleg a középpontban áll Magyarországon. Mint fent említettük, egyre több étterem és gyorsétterem kínálja az ételt. Nem igazán meglepő, mivel a pizza mindig is népszerű fogás volt Európában. Kötelezően széles körben élvezhető lesz Magyarországon is, még akkor is, ha továbbra is úgy gondolják, hogy a helyiek inkább ragaszkodnak hagyományos ételeikhez.

Sokak számára a pizza önmagában étkezés vagy egy olasz kenés része. Attól függ, honnan származik. Ha egy trattoriából vagy egy olasz étteremből származik, akkor mindenképpen más különlegességekkel fog járni. Ha egy gyorsétterem-láncból származik, akkor snackként élvezhető.

Lángosról viszont úgy gondolják, hogy későtől kezdve háttérbe szorul. Sok, a kiváló verziójáról ismert utcai árus már bezárta magát, így sokan úgy tekintenek az ételre, mint egy régi iskola ételeire, vagy csak a turisták kedvére. Ez egy meglehetősen szomorú fordulat, mivel az étel sok mindent kínál. Sokoldalúságával bármi lehet, amire vágysz – az édes csemegétől a pia utáni snackig.

Melyik a jobb, talán kíváncsi? Ez valóban az Ön preferenciáitól függ. A két étel hasonló, de nagyon eltérő is, ezért összehasonlításuk elég nagy feladat lehet. Rajtad múlik, hogy melyiket fogod jobban élvezni.

Category: Éttermek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *